Tuesday, 2 August 2016

[Short-Trip] 2D1N at Pulau Langkawi - 3

orait... nak smbg stori nie...
after dh bersihkan badan apa semua,
terus kmi keluar dinner...

elok jer lepas kami penuhkan perut,
kami terus blah pegi memborong coklat...
haha...
xlama pun kami kat kedai tu coz
dah nak tutup kan... haha...

then, kami xterus balik rumah...
terus kmi pi meronda...
kami pi pantai chenang...


~hanya bayang-bayang jer yg dpt aku potretkan~

keesokan harinya,
terus kami bersiap utk balik...
but pagi tu, kami decide nak gi pantai dulu
bcoz kami perlu rakamkan scene kat pantai...
nasib baik dpt spot baik...
jgan tanya aku tu pantai apa coz aku lupa da...

lepas jer abis rakam that scene,
apa lagi... terus lipat kaki seluar and
langkah menuju ke gigi air...
I really love beach...
actually i'm prefer waterfall but beach pun okey paa...


cer tgk, ready ber'tracksuit' bagai...
haha... mmg hajat nak lompat masuk dlm air dah
but bila terkenangkan masa yg terus mencemburui kami,
hajat tu terpaksa kami tunda...



then lepas tu,
kami terus bergegas ke Beras terbakar plak...
2nd last scene yg perlu kami rakam is at that place...
maa kami sampai situ,
hujan renyai2 jer...
and nasib baik skjp jer...
sempatlah aku beli ckit brg bg cenderamata...
I really love that big eagle...


after that,
terus kami pergi ke jetty...
menandakan our short trip bakal tiba di penghujungnya...
b4 that, sempatlah kami rakam
last scene berlatar belakangkan burung helang....




even awan dah jd mcm tu,
kami still teruskan rakaman kami...
bukan senang nak pegi langkawi cheq oii...
nama ja dok kedah tp that's my firsttime jejak langkawi...


and here the last part...
sayonara langkawi...
(^^,)

smpai ja jitra, terus edit video..
and at the time we submit the video,
we really berdebar2...
utk last class mmg laoshi akan book masa 2jam tuu
utk tgk semua video yg disubmit...
and our group is no 3...

alhamdulillah... at least org terhibur jgak tgk video kami...
in my opinion, ada group lain yg lebih baik dr group kami of coz...
but yg penting aku puas hati dgn apa yg kami hasilkan....

if there is a feeling of dissatisfaction
even sebesar zarah,
it shows that you are not fully trusted your team...
rather than reflecting your ownself,
you tend to blame other in order to calm yourself...
and i really hate those people
as for me they are not honest...
it easy nee...
if you think its goes wrong,
just tell the truth and we can make it again...
stop pretending that it's good...
~addinfarhani~

-----------------------------------------